Musk sai Applen taipumaan tahtoonsa – erityislupa, jota kukaan muu

Musk sai Applen taipumaan tahtoonsa – erityislupa, jota kukaan muu

Viime vuonna Twitterin ostanut miljardööri Elon Musk on uudelleenbrändäämässä palvelua X:ksi. Kyseessä on osa Muskin suosikkihaavetta, jossa hän tavoittelee yksittäistä X-superpalvelua, jonka kautta voisi hoitaa kaiken mahdollisen ostoksista pankkiasioihin. Uudelleenbrändäämisen myötä Twitterin on selvästi tarkoitus solahtaa osaksi X-superpalvelua.

Tuotenimen vaihtaminen kesken kaiken, etenkin kun kyseessä on näinkin tunnettu brändi kuin Twitter, ei onnistu ihan tuosta vain. Esimerkiksi mainoskumppanit ja sovelluskaupat saattavat haluta nostaa asiasta metelin eikä vähiten siksi, että X-brändi muistuttaa aikuisviihteestä, mitä sovelluskaupoissa ei saa tyrkyttää.

Tämän lisäksi esimerkiksi Applella on tiukat rajat siitä, miten lyhyt sovelluksen nimi saa olla. Se ei voi olla vain yksi kirjain, kuten X. Tästä huolimatta Musk sai tahtonsa läpi, ja Twitter on nyt X myös App Storessa.

TechCrunch kertoo, että tässä ei ole kyse pelkästä nimen vaihdoksesta, sillä App Storen sovellusten ylläpitojärjestelmät tuuttaavat virhettä, jos siihen yrittää syöttää nimeksi vain yhden kirjaimen. Näin ollen Musk on onnistunut suostuttelemaan Applen sallimaan poikkeuksellisen nimenmuutoksen, jonka Applen on ollut pakko tehdä omin käsin.

Kuten Motherboard huomaa, asiassa on silti jotain outoa. X-sovelluksen iskulause on nimittäin ”Blaze your glory!”, mikä on eittämättä kummallinen valinta. Englannin kielessähän on sanonta ”go out in a blaze of glory”, joka tarkoittaa kutakuinkin kuolla kunniakkaasti, uljaasti ja näyttävästi. Näin ollen iskulause ”blaze your glory” tarkoittaa… mitä? Leimua kunniaasi kohti?

Motherboard pohtii mahtaisiko iskulause tarkoittaa sitä, että aiemmin arvostetun ja hyvää mainetta nauttineen palvelun tuhoutuessa näyttävästi Musk kutsuu muita palamaan sen poroksi sen mukana?

LUE MYÖS:

Nimenmuutoksen myötä Musk otti ja kaappasi itselleen käyttäjätili @x:n. Kyseinen tili on ollut yhden ja saman käyttäjän hallussa jo vuodesta 2007 eli käytännössä Twitterin ensi päivistä saakka.

Käyttäjää ei varoitettu asiasta mitenkään, eikä asiaa saati kaiken käyttäjätilin sisällön menettämistä korvattu mitenkään. Hänelle vain tarjottiin vähän X-brändituotteita sekä mahdollisuus piipahtaa X:n toimistolla osoituksena yhtiön kiitollisuudesta.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *