Asianajotoimisto Setterwalls on investoinut tekoälyapureihin noin 200 asianajajalleen. Computer Sweden kertoo yhtiön tehneen päätöksen kokeilujakson jälkeen.
Tietohallintojohtaja Daniel Sandberg kertoo Computer Swedenin haastattelussa yrityksen testanneen kolmea erityisesti juristeille tarkoitettua tekoälysovellusta. 80 prosenttia pilotteihin osallistuneista arvioi käyttävänsä generatiivisen tekoälyn sovelluksia työssään kerran päivässä ja 30 prosenttia monta kertaa päivässä.
200 asianajajan lisäksi myös yrityksen noin 100 muuta työntekijää saavat käyttöönsä tekoälysovelluksia, jotka eivät tosin ole juuri tiettyyn työhön räätälöityjä sovelluksia vaan Microsoftin Copilotin kaltaisia yleissovelluksia.
Monet yritykset ovat Sandbergin mukaan jumittuneet generatiivisen tekoälyn kokeiluprojektien pariin liian pitkäksi aikaa. Hänen mukaansa Setterwalls ei halua jatkaa pienen mittakaavan pilotteja, vaan vakuuttui jo varhain sen potentiaalista.
”Uskomme työn demokratisoitumiseen, jossa kaikki työntekijät pääsevät osallisiksi supervoimasta, ei vain pieni joukko työntekijöitä”, hän sanoo.
Sandberg näkee generatiivisen tekoälyn lupaavana tekstinkäsittelyn, taustatutkimuksen, asiakirjojen analysoinnin ja työntelijöiden oman työn priorisoimisen apuna.
Kukaan ei saa omin päin syöttää yrityksen tietoja kuluttajille tarjolla olevaan ChatGPT:hen. Yhtiö on tarkkaan valinnut käytettävät työkalut ja sopinut niiden turvallisuudesta toimittajien kanssa. Elokuussa on luvassa pakolliset koulutukset kaikille työntekijöille.