Kryptovaluuttapalveluja tarjoava Coinmotion on nimittänyt uusia jäseniä hallitukseensa. Uuden puheenjohtajan Sebastian Sonntagin lisäksi paikan on saanut suomalaisille tuttu pankkialan konkari Pekka Ylihurula.
Ylihurula muistetaan parhaiten S-pankin toimitusjohtajana. Hän johti pankkia 16 vuotta ennen lähtöään vuonna 2022. Pitkän uran perinteisten pankkien johdossa tehtyään hän haluaa nyt tiivistää yhteistyötä kryptovaluuttojen jo pankkien välillä.
”Olin jo S-pankissa kiinnostunut teknologian ja finanssialan yhdistämisestä. Kryptot olivat tuttuja aiemminkin, mutta tämän kevään aikana olen opiskellut niitä kunnolla”, Ylihurula kertoo.
Ylihurula uskoo, että hänellä on potentiaalia avata ovia pankkien ja kryptojen välille.
”Olen tehnyt 30 vuoden uran pankkien johtotehtävissä ja nähnyt alan kehityskaaren. Johtopankit maailmalla miettivät nyt, miten pääsisivät kryptomarkkinoille mukaan”, hän sanoo.
Käytännössä yhteistyön lisääminen edellyttää hänen mukaansa julkisuuteen tulemista ja keskusteluja.
”Olisi kummallista, jos maailmalla käytävä keskustelu ei tulisi pian Suomeen. Uskon, että se on lähellä.”
FAKTAT
Coinmotion Oy
Toimitusjohtaja Pasi Matilainen
Perustettu 2012
Liikevaihto 5 136 000 (2021: 15 852 000)
Liikevoitto −4 043 000 (2021: 9 250 000)
Henkilöstömäärä (2021) 46
Kilpailun sijaan yhteistyötä
Coinmotionin hallitukseen Ylihurula päätyi headhunterin avulla. Yritys haki uusia jäseniä hallitukseen ja Ylihurulan kokemus pankkialalta teki hänestä houkuttelevan ehdokkaan.
Pohjoismaiden johtavana kryptopalvelutarjoana Coinmotion oli Ylihurulalle helppo valinta. Hän ei usko firman aseman olevan uhattuna vaikka suomalaiset pankit lähtisivät kryptopeliin mukaan.
”Puhutaan enemmänkin yhteistyöstä kuin kilpailusta. Uskon monien pankkien olevan halukkaita kumppanuuteen, eivät niinkään kehittämään omia järjestelmiään.”
Kuluttajat ovat Ylihurulan kokemuksen perusteella kiinnostuneita kryptovaluutoista, mutta helpot tavat päästä mukaan ovat vähissä. Coinmotionin kaltaisten toimijoiden yhteistyö pankkien kanssa voisi avata mahdollisuuksia kehittää entistä helpommin lähestyttäviä järjestelmiä kryptosijoittamiseen.
LUE MYÖS:
Omassa salkussa
Kryptoala tunnetaan myrskyistään – siellä missä on kryptoja, on usein myös oikeudenkäyntejä ja päätähuimaavaa sähkönkulutusta. Vastoinkäymisistä huolimatta Ylihurula uskoo kryptoihin, muttei varauksetta.
”Kyllä tämä kylmää päätä vaatii. Kryptoissa on paljon mahdollisuuksia, mutta niitä ei pidä myydä tai ymmärtää väärin. Hyvä lisä salkkuun, mutta en koko portfolioita niiden varaan rakentaisi.”
Ylihurula muistuttaa kryptovaluutoiden keskinäisestä erilaisuudesta. Toiset valuutat ovat vakiintuneempia ja vakaampia kuin toiset. Myös klassinen vertaus kullan ja bitcoinin välillä kuullaan.
Ylihurulalta itseltä löytyy kryptosalkusta puolet bitcoinia, neljäsosa ethereumia ja loput pienempiä valuuttoja.
”Nämä olen hankkinut nyt kevään aikana. Aikoinaan minulla oli jonkin verran bitcoinia”, Ylihurula kertoo naurahtaen.
”Sen tilin purin, mutta nyt olen palannut.”